Putovanja

Vodič za Putovanje: Alcazaba, Španjolska

Alcazaba u Španjolskoj, smještena u srcu Andaluzije, utvrda je koja gleda na grad Malagu s očaravajućim pogledom na Mediteran. Ovo impresivno utvrđenje iz islamskog perioda ne samo da nudi predivan pogled na grad i more, već je i riznica povijesti koja čeka da je otkrijete. U ovom sveobuhvatnom vodiču za putovanje, doznajte kako najbolje iskusiti Alcazabu i Malagu, bez obzira na veličinu vašeg budžeta.

Prije Putovanja

Prije nego što se uputite prema Alcazabu, provjerite da li je vaša putovnica valjana i informirajte se o mogućim viznim zahtjevima ako dolazite izvan Europske unije. Ponesite si i EU adapter za struju te se pripremite na toplo sunčano vrijeme uzimajući sa sobom laganu i udobnu odjeću, ali i nešto za zaštitu od sunca.

Kako do Alcazabe

Alcazaba je lako dostupna, sadržana unutar Malage. Do Malage možete stići avionom, koji slijeće na Međunarodni aerodrom Costa del Sol. S aerodroma do centra grada možete uzeti taxi, autobus ili najam automobila. Autobus je najjeftiniji izbor, a taxi ili najam automobila pružaju više komfora i fleksibilnosti.

Smještaj

 1. Ekonomičan budžet: Za one koji putuju s ograničenim sredstvima, hosteli kao što su “Casa Al Sur” ili “Lights Out Hostel” nude krevete u spavaonicama po cijenama od otprilike 15-25 eura po noći. Takvi smještaji su čisti, sigurni i često nude besplatan Wi-Fi.
 2. Srednji budžet: Ljubitelji udobnosti koji ne žele potrošiti previše mogu odsjesti u nekom od brojnih bed & breakfast opcija ili tri zvjezdice hotele gdje cijene po noći kreću od oko 70 do 100 eura. “Hotel Don Curro” ili “Hotel Carlos V” su popularne opcije.
 3. Luksuzan budžet: Za one koji žele vrhunski odmor, hoteli kao što su “Gran Hotel Miramar” ili “Parador de Málaga Gibralfaro” nude luksuzni smještaj i usluge s cijenama od 200 eura pa naviše po noći.

Atrakcije i Aktivnosti

Posjet Alcazabi

 • Sat vremena bi trebalo biti dovoljno za pregled glavnih atrakcija, ali dozvolite si i do tri sata ako želite detaljno istražiti.
 • Ulaznica košta oko 3,5 eura, a ulaz je besplatan nedjeljom poslijepodne.
 • Alcazaba je otvorena svakodnevno, osim 25. prosinca i 1. siječnja.

Muzej Picassa

 • Smješten je u palači Buenavista, samo nekoliko koraka od Alcazabe.
 • Ulaznica košta od 8 do 12 eura, ovisno o tome želite li vidjeti stalnu ili privremenu izložbu.

Malagaštanski kazališta i kulturni događaji

 • Teatro Cervantes i Teatro Romano su ključna mjesta za one koji žele doživjeti lokalnu umjetničku scenu.
 • Cijene ulaznica za razne predstave variraju, ali tipične cijene ulaznica su između 10 i 30 eura.

Hrana i Piće Istražite tapas barove i restauracije gdje možete uživati u lokalnim specijalitetima kao što je gazpacho, espetos de sardinas ili jamón ibérico. Cijene za obrok uz piće mogu varirati od 10 do 15 eura po osobi u manje turističkim područjima, do 20-30 eura u restoranima više kategorije. Ne zaboravite probati lokalno vino ili sherry.

Savjeti

 • Izbjegavajte posjetu tijekom sieste kad mnoge trgovine i atrakcije zatvaraju.
 • Ponesite bocu vode prilikom obilaska Alcazabe, posebno tijekom vrućih ljetnih mjeseci.
 • Nosite udobnu obuću zbog kamenih staza na utvrdi.
 • Uspon na Alcazabu je strm; starije osobe ili oni s mobilnim poteškoćama trebali bi to uzeti u obzir.
 • Ako planirate koristiti javni prijevoz, razmotrite kupnju „Malaga Pass“ koji omogućava popuste i besplatan ulaz na neke atrakcije.

Sigurnost

 • Malaga je općenito siguran grad, ali kao i u svakom turističkom središtu, na oprezu budite s osobnim stvarima.
 • U slučajevima nužde, broj španjolske službe za hitne situacije je 112.

Alcazaba u Španjolskoj je destinacija koja će osvojiti srca kako povjesničara, tako i ljubitelja prekrasnih pejzaža i bogate kulture. Nemojte zaboraviti uživati u sporom tempu španjolskog života, upijati sunčane zrake, i naravno, uživati u fantastičnoj španjolskoj kuhinji. Bez obzira na vaš budžet, Alcazaba i Malaga nude nezaboravno iskustvo koje će vam pružiti priče za cijeli život.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button