Najljepše plaže

Cala Gat i Soll Moll: skriveni biseri Majorke

Cala Gat, mala plaža koja se nalazi samo nekoliko minuta hoda od poznatog turističkog grada Cala Ratjada, pravo je otkriće za ljubitelje mira i prirode. Udaljena od glavnih turističkih ruta, ova idilična uvala nudi kristalno čiste vode i prekrasne prizore mediteranske vegetacije.

Prirodna ljepota i atmosfera

Ova plaža, dugačka svega 80 metara, poznata je po svojem finom zlatnom pijesku i smaragdnim vodama, idealna za plivanje i ronjenje s maskom. Zahvaljujući svom položaju, zaštićena je od jakih vjetrova, što osigurava mirno more čak i tijekom vjetrovitih dana. Okruženje plaže krase stijene i guste borove koje pružaju prirodnu hladovinu i stvaraju gotovo privatnu atmosferu.

Kako doći do Cala Gat?

Cala Gat je lako dostupna pješice iz Cala Ratjade, a do nje vodi šetnica koja pruža spektakularne poglede na mediteranski krajolik. Za one koji dolaze autom, dostupan je mali parking nedaleko od plaže.

Son Moll: Živahna i šarmantna

Nasuprot mirnoj Cala Gat, plaža Son Moll predstavlja srce i dušu Cala Ratjade. Svojom centralnom lokacijom i izvrsnom infrastrukturom, Son Moll je popularan izbor za porodice i mlade.

Savršeno mesto za zabavu i opuštanje

Plaža Son Moll pruža sve potrebne sadržaje za ugodan dan na moru, uključujući ležaljke, suncobrane, tuševe i spasioca. Dugačka je oko 150 metara i poznata je po svom finom bijelom pijesku i plitkim vodama koje su idealne za mlađe posjetioce.

Aktivnosti i usluge

Na Son Mollu, posjetitelji mogu uživati u brojnim vodenim sportovima, kao što su pedalinanje, kajak i windsurfing. Osim toga, šetalište iza plaže obiluje restoranima i kafićima gdje se može uživati u lokalnim i međunarodnim jelima. Večernji sati posebno su živopisni, s mnoštvom turista i lokalaca koji uživaju u šetnji i blagom mediteranskom povjetarcu.

Kako doći do Son Moll?

Son Moll je lako dostupan iz bilo kojeg dijela Cala Ratjade, bilo pješice, automobilom ili javnim prijevozom. Plaža ima veliki parking, što olakšava pristup onima koji dolaze iz daljih krajeva.

Zaključak

Bez obzira na vaše želje i potrebe, Cala Gat i Son Moll nude nešto za svakoga – od osame i prirodnih ljepota do živahnih zabava i šarmantnih šetališta. Ove plaže svakako zaslužuju mjesto na vašem putnom itinereru prilikom posjete Majorki. Ne propustite priliku da doživite kontraste koje nudi ova predivna sredozemna destinacija.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button