Putovanja

Vodič za putovanje: Valldemossa, Mallorca, Španjolska

Valldemossa, očaravajući mali grad usred dramatičnih planina Serra de Tramuntana na španjolskom otoku Mallorca, mjesto je bujne vegetacije, starinskih kamennih kuća i ulica popločanih kamenim pločama. Ovaj skriveni dragulj, bogat kulturom i poviješću, nekoć je privukao slavne osobe poput skladatelja Frédérica Chopina i spisateljice George Sand. U ovom vodiču, saznat ćete kako maksimalno iskoristiti sedmodnevni boravak u Valldemossi, sa savjetima koji se kreću od ekonomičnih do luksuznih, a sve to prezentirano na informativan i zanimljiv način.

Prije putovanja

Prije nego što se zaputite u Valldemossu, provjerite vrijeme, opskrbite se laganim toplim odjevnim predmetima i ne zaboravite svoj fotoaparat. Također, podignite nešto gotovine jer neki mali lokalni trgovci možda ne prihvaćaju kreditne kartice.

Kako stići do Valldemossé

Valldemossa je oko 20 kilometara sjeverno od glavnog grada Mallorce, Palme. Najbolji način dolaska do Valldemossa je unajmiti auto na aerodromu u Palmi ili koristiti javni prijevoz kao što su autobusi koji redovito voze između Palme i Valldemossé.

Smještaj

 1. Ekonomičan budžet: Hostali i guesthouses su dobra opcija za one koji paze na budžet. Noćenje može koštati između 50 i 70 eura po noći. Hostal Nadal ili Hostal Villa Verde su primjeri smještaja s dobrim omjerom cijene i kvalitete.
 2. Srednji budžet: Apartmani i male hotelske kuće pružaju udobnost po razumnoj cijeni, a noćenje može varirati od 100 do 150 eura. Hotel Es Petit de Valldemossa ili Cas Papa Sweet Hotel su popularne opcije.
 3. Luksuzan budžet: Za one koji traže luksuz, finije imanje ili hotel s puno usluga mogu pružiti vrhunsko iskustvo. Cijene se kreću od 200 eura i više po noći. Mirabó de Valldemossa ili Hotel Valldemossa nude izvanrednu uslugu i zadivljujuće okruženje.

Atrakcije i Aktivnosti

Kartuzija Valldemossa

 • Kartuzija je povijesni samostan koji sadrži muzej i sobe u kojima su Chopin i George Sand proveli zimu 1838.-1839.
 • Ulaznica košta oko 8-12 eura.
 • Dozvolite si barem sat vremena za obilazak.

Chopinova Kultura

 • Posjetite festival klasične glazbe, Festival Chopin, koji se održava svake godine u kolovozu.
 • Cijene ulaznica variraju, ali rezervacije unaprijed su preporučljive.

Pješačenje i planinarenje

 • Serra de Tramuntana pruža izvrsne staze za pješačenje i planinarenje s prekrasnim pogledima.
 • Odjeća i obuća prilagođeni planinarenju su nužni.

Hrana i Piće Valldemossa je poznata po “coca de patata”, slatkom krompiru s kolačima, koji je savršen za zakusku. Tradicionalni restorani nude lokalna jela poput “pa amb oli” ili “sopa mallorquina”, a cijene se kreću od 10 eura za pristupačni obrok do 50 eura ili više po osobi u uglednijim restoranima.

Savjeti

 • Tijekom ljeta, grad može biti vrlo zauzet zbog turista, pa planirajte svoj obilazak ili rezervaciju za ručak unaprijed.
 • U hladnijim mjesecima, Valldemossa je mirnija i pruža intimniji doživljaj.
 • Parking može biti izazov u malim ulicama grada, stoga razmislite o javnom prijevozu ili pješačenju gdje je moguće.

Sigurnost

Valldemossa je iznimno siguran grad, ali kao i uvijek, trebate biti svjesni svojih osobnih stvari i pratiti svoje vrijednosne predmete.

Valldemossa nudi mirnu oazu daleko od užurbanog života, s povijesnim znamenitostima, prelijepim prirodnim okruženjem i bogatom kulturom. Ovaj vodič će vam pomoći da planirate i iskoristite svoje vrijeme u ovom idiličnom mjestu, bez obzira na vaš budžet. Uživajte u lokalnoj hrani, umjetnosti, glazbi i prirodi te donesite kući uspomene koje ćete dugo pamtiti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button